Mange danskere arbejder hjemmefra via fjernadgang til deres arbejdsplads. Men på hjemmekontoret er IT-sikkerheden ikke altid i top, og det gør virksomheder sårbare over for angreb fra cyberkriminelle. Få styr på jeres IT-forsvar i dag, også på hjemmearbejdspladsen.
I en rapport fra sidste år, Cybertruslen mod Danmark 2021, vurderer Center for Cybersikkerhed, at truslen mod danske virksomheder fra IT-kriminelle er ”meget høj”. Den vurdering kommer nok ikke bag på IT-chefer og sikkerhedsansvarlige i virksomhederne, der til dagligt har stort fokus på det digitale forsvar af arbejdspladsen. Men hvad sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Hjemmekontoret er et smuthul for IT-kriminelle, for her halter sikkerheden ofte
Pandemien har betydet, at mange danskere i dag arbejder hjemmefra via fjernadgang til deres arbejdsplads. Og ifølge rapporten fra Center for Cybersikkerhed er den nyeste trend blandt IT-kriminelle at sætte angreb ind netop dér, på hjemmearbejdspladsen. For her er sikkerhedsniveauet ofte lavt.
Den enkelte medarbejder tænker nødvendigvis ikke på IT-sikkerhed i dagligdagen. Måske kommer de derfor til at sjuske med opsætningen af fjernadgangen, virksomheden har måske ikke opdateret sin software, eller måske medarbejderen har et lidt for afslappet forhold til deres logininformationer. Eller måske bruger vedkommende et privat netværk med begrænset eller ingen sikkerhed.
“truslen mod danske virksomheder fra
IT-kriminelle er ”meget høj””
Center for Cybersikkerhed
Hvis ikke virksomhederne har sikkerhedspolitikker, der er stramme nok for hver enkelt medarbejder, så kan der opstå smuthuller for IT-kriminelle. Sikkerhed kan været noget så simpelt som at vælge stærke passwords og skifte dem løbende. Det kan være opsætning af rettigheder til adgang eller brug af et sikret og opdateret netværk.
Nogle af de mest udbredte trusler kommer via e-mail:
Phising: De kriminelle ”fisker” efter oplysninger ved at sende mail til medarbejdere med den hensigt at lokke dem til at klikke på et ondsindet link. Og gør en person det, kan vedkommende komme til at udlevere fx logininformationer, som giver adgang til virksomhedens netværk.
Ransomware: Et link kan også indeholde malware. Det kan være ransomware, som krypterer virksomhedens data. Kun ved at betale løsesummen får man udleveret krypteringsnøglen. Alternativt truer de kriminelle med at lække forretningskritiske eller personfølsomme data, som de har stjålet.
CEO fraud: Falske mails, som ligner noget, direktøren eller en kollega har sendt. Ofte vil det være en besked til medarbejderen om at sende nogle følsomme oplysninger eller overføre penge til en bestemt konto, som de kriminelle har adgang til.
Få styr på IT-sikkerheden i dag
Truslen mod hjemmearbejdspladsen er altså noget, som virksomhederne skal tage alvorligt. Som sikkerhedsansvarlig bør du forholde sig til den enkelte hjemmearbejdsplads, som du forholder dig til IT-sikkerheden alle andre steder i organisationen. Der må ikke være smuthuller.
Hos SAC-IT er vi eksperter i cybertrusler, og vi håndterer netop de sikkerhedsudfordringer, som I står med. Vi hjælper jer med at etablere de helt rigtige sikkerhedsforanstaltninger, som giver effektiv beskyttelse mod malware, phishing og CEO fraud. Vores systemer tilbyder overvågning døgnet rundt af sikkerhedshændelser og sårbarheder. Tag fat i os allerede i dag, og lade os tale om jeres digitale forsvar.
Overbygning til Office365
SAT-IT hjælper jer med at skabe de nødvendige sikkerhedsløsninger, og det gør vi, uanset hvilket styresystem I bruger. Vi implementerer nemlig den korrekte sikkerhedssoftware på alle systemer. Det gælder også Office365, hvor vi tilføjer et yderligere lag af sikkerhed rettet sig mod de cyberkriminelle, der går efter at angribe markedet i Skandinavien.
Få styr på IT-sikkerheden på arbejdspladsen såvel som på hjemmekontorerne. Det giver ro i maven.
Eller hold dig opdateret på nyheder og få invitationer til webinars om e-mail sikkerhed her: